Löprunda.

publicerat i recept;

I söndags blev det andra löprundan på över ett år. Hyffsat jobbigt då förkylningen inte riktigt lämnat än. Men nu är det bara att ta tag i det!
Dessa goda desserter är kanske ingen bra kombination om man vill gå ner i vikt men imorgon är det måndag så då startar jag på riktigt! Dags att gå ner de sista kilona nu.
Desserten är enkel.
Krossa digestivekex ca tre till fyra stycken. Lägg lite i botten varva sedan med hallon, kesella vanilj, chokladsås, digestve, hallon osv toppa tillslut över kesellan med lite chokladsås.

Butik Tre systrar.

publicerat i Allmänt;

Idag tog jag och Agnes en promenad till stan och tittade in i butiken Tre systrar som säljer The, kaffe inredningsgrejer mm mm. Måste nog säga att det nog är den mysigaste butiken just nu i stan och personalen var mycket trevlig. Det var lätt att ta sig in med barnvagn med dörröppnaren som fanns både ut och invändigt!
Kopparna blev inköpet i butiken jag tycker de är helt underbara!

Längtar till December.

publicerat i Allmänt;
Var med Louise en sväng på L-home och köpte dessa siffror till Adventsljustaken. De hade fått in jättemycket fina julsaker i butiken. Nu hade även Lille du som säljer barn och vuxenkläder flyttat dit.

Nu kan vintern komma.

publicerat i Allmänt;
Agnes har fått en fin vintermössa av farmor från Polarn och Pyret. Inte haft den ute än får bli lite kallare ändå innan den åker på.
Agnes övar lite varje dag i sitt gåbord som ni ser på bilden gillar hon den skarpt =).

Fin Novemberdag.

publicerat i Allmänt;
Häromdagen gick jag och Hannah strandpromenaden och vädret var underbart. Kan nappt tro att det är mitten av November med nästan tio grader plus.

Agnes första Cafe´besök.

publicerat i Allmänt;
Häromdagen var Agnes på Cafe´ för första gången. Det gick jättebra! Hon skrek inte en enda gång utan var mest glad och förundrad över alla människor och den nya miljön. Vi som var på Expressohouse var Jag och Agnes. Hannah. Annelie och hennes lilla Elliot som verkligen börjar bli en stor kille nu som äter själv.
Louise och Emma tittade också förbi. Känns inte lika oroväckande nu att ha med Agnes till Cafeer eller liknande går faktiskt att trösta ganska bra nu trots att hon inte tar nappen. Dagarna fungerar väldigt bra men som för de flesta små barn så är kvällarna lite känsliga så då vill jag och Klas helst hålla oss hemma för att hålla på nattrutinerna med henne.
Bilden här ovan också upp och ner försöker rotera bilden och spara på nytt men inte ens det går!! Mycket irriterande! Här iallfall Louise och Hannah med Agnes på Expressohouse =).

Recept

publicerat i recept;
Tänkte testa att göra lite egen likör. Kommer vara drickfärdig i mitten på Mars då den minst ska stå och dra i fyra månader. Likören kan göras på nästan vilka bär som helst. Då det inte är riktigt säsong för färska bär tog jag fysta jordgubbar och hjortron. Hoppas bli välsmakande i vår till någon god dessert. Ja ja nu kom bilden upp och ner på.
Receptet är enkelt. 500gram bär, varva bär och totalt 2,5-3 dl socker gärna råsocker. fyll på med 0,5 DL vatten och 7,5 DL okryddad sprit. Låt stå svalt i fyra månader vänd på den tätslutande behållaren varje dag i en veckas tid tills sockret löst sig sedan sköter det sig själv. Sila sedan genom kaffefilter och häll upp på flaska. Bären kan sedan användas i ex sockerkaka men får ej serveras till barn.
 

Bilder

publicerat i Allmänt;
 
Nu blev det lite knivigt!!
Agnes har det bra i morbror Anders knä.
Igår söndag hade vi lite räkfrossa efter besöket i Träslövsby.
Blåsigt var det idag måndag, när vi tog en promenad med Annelie och Elliot i Läjet.
 
 

Gott och blandat.

publicerat i Allmänt;
 
Jag och Agnes besökte i fredags mamma och pappa. De har renoverat klart nu och det har blivit såååå fint!!
Innan vi åkte ut till min föräldrar besökte vi först mitt jobb och sedan åkte vi vidare till farmor Eva på en fm promenad och fika. Tog en fin bild nere vid ankaret. Som det blåste och vilka vågor det var!
I lördags var vi bara hemma och myste hela dagen med våran lilla familj åt en god middag och gjorde pannacotta till dessert, på em kom Per och Therese förbi på lite fika.
Igår söndag var vi hos Eva och Uno som bjöd på middag, resten av kvällen spenderades i soffan framför TV-n och solsidan såklart! =)
Agnes har natten till idag vaknat MÅNGA gånger vet inte om det beror på att vi börjat med smakportioner eller vad det beror på. Hoppas helt enkelt att det var något tillfälligt.
Idag är det hyffsat bra väder, inget regn iallafall, så vi får passa på att gå promenader jag och Agnes.

Årets tabbe!!

publicerat i Allmänt;

Årets tabbe gjorde jag nog i onsdags genom att åka till G-kås när det är sportlov!!
Agnes sov lyckligtvis sig igenom det mesta av kaoset men jag och Hannah fick lite smått panik och ville bara ut så fort som möjligt! Som tur var det ingen kö i kassorna ut och vi fick tag på det mest viktiga vi behövde.