Agnes dop. 121028

publicerat i Allmänt;
Igår döptes Agnes. Det var en underbar dag med solsken och alldeles vindstilla. Faddrar var Klas tvillingbror Per och hans sambo Therese.
Aggnes skötte sig exemplariskt i kyrkan. Efter Doper samlades vi hemma hos oss för lite mat och doptårta. Maten var charkuterier från Håsten och tårtan gjorde jag själv. Alltihop blev väldigt bra och Agnes fick sååå fina doppresenter!
Flera olika halsband. Ett i guld med ett guldhjärta från Per och Therese. Månadsstenen och halsband från Sandra och Fredrik, ett silver halsband och armband från morbror Anders med fam samt ett silver halsband med tro, hopp, kärlek från mig och Klas. Från Mormor och morfar en fond samt en silver flaggstång med flagga som gått i arv från min mormor =).
Från farmor och Uno en fond samt en ängel från Goebel.
Bäst att skriva från vem var och en sakerna är ifrån, man vet ju tyvär att man lätt glömmer vem som gav vad!!
här kommer lite bilder från dopet.

Sova vad är det?

publicerat i Allmänt;

Lite sömn är det numera! Agnes vägrar ha napp och vill inte under några omständigheter sova i spjälsängen, vilket leder till lite sömn för både mig och Klas. Hon vill gärna fortsatt amma mitt i natten och vaknat för dagen runt 04,30. Jag lade ut en tråd på FB och undrade ifall nån hade tips att komma med. Och några riktigt bra tips fick vi så nu hoppas vi på att läggningarna på kvällarna ska gå bättre! :)
Idag ska vi träffa prästen inför dopet på söndag som äger rum i Apelvikhöjds kyrka. Har provat dopklänningen som gått i arv från Klas släkt och den passar på ett hår.
Jaha och så kom kvällen och efter ett par tappra försök så sover Agnes inte i spjälsängen utan i våran säng. Nytt försök imorgon alltså!! :)
Efter vårat besök hos prästen Martin idag så tog vi en sväng med bilen ner till Apelviken, och vilken himmel det var ikväll!!! :)

Bakning och promenad.

publicerat i Allmänt;

Bakning och promenad hann jag också med idag. Går hur bra som helst med promenaderna nu när Agnes får sitta i sittdelen :).

Smakportion.

publicerat i Allmänt;

Såhär glad blir Agnes när hon får potatispure'! :)
Respektive ledsen när den är slut! :(
Tur det ledsna går över fort! :)

Promenad

publicerat i Allmänt;

Gick jättebra att gå promenad så fort vi bytade till sittdelen! Nyfiken liten tjej vi har! :)

Atcho, atcho prosit!!

publicerat i Allmänt;

Var ett tag sedan Jag var såhär förkyld! Ont i hela kroppen, huvudvärk och tät i näsan. Lilltjejen är också väldigt förkyld, är i valet och kvalet att ge näsdropparna då hon i natt fick dykreflex igen vilket hon visserligen nu klara upp själv väldigt bra. Men med ännu mer löst slem så vet man ju inte?
Agnes är både kvälls och morgonpigg vilket är en kombination som inte fungerar så bra för mamma och pappa! Är tröttare än någonsin och hade nästan gjort vad som helst för en hel natts sömn! Men som någon sa. Sova kan man göra på hemmet :). Idag tänkte vi ge Agnes sin första smakpotion. Får bli passerad potatis, ska bli roligt att se hennes reaktion och minspel :).

Förkylda.

publicerat i Allmänt;

Idag blir det att mysa och kurera oss hela dagen lång! Hela familjen är förkylda mer eller mindre. Orkade iallafall åka och hämta spjälsängen jag fyndat på varbergsloppis med madrasser, täcke kudde och spelmobil för endast 300kr den ska vara hos farmor när hon passar Agnes. :)
Som ni ser på bilden så har Agnes hittat sina fötter för ett tag sen :).

Balkonghäng i oktober.

publicerat i Allmänt;

Då Agnes vägrar ligga i barnvagnen får det bli att få friskluft från balkongen istället. Tyvär lite för liten för sittdelen än!!

Solnedgång.

publicerat i Foton;
Denna bilden på mig och Agnes är tagen med våran nya Nikon D7000. Är supernöjd med våran kamera.

Barnmarknad

publicerat i Allmänt;
Alla dessa fynd gjorda på varbergs barnmarknad den 6 Oktober. Allt för endast 340kr.
Supernöjd, flera märkeskläder bland annat Villervalla. MeandI osv.

Evas goda kyckling

publicerat i recept;
 Ett gott recept vi fick av Klas mamma Eva var ett recept på Kycklingfiler med fårost.
 
3-4 kycklingfiler.
1-2 pkt bacon.
Fårost ca 400g.
Grillkrydda.
Creamfraiche naturell 4 DL.
Creamfraiche paprika Chili 2 DL.
 
Dela kycklingfileerna i två delar. Snitta dem och lägg en bit fårost emellan.
Krydda fileerna med grillkrydda. Linda bacon runt stek i stekpanna tills de fått färg.
Lägg fileerna i en ugnsfast form häll lite sky från stekningen över fileerna.
Blanda ihop de olika creamfraicherna i en bunke häll över i den ugnsfasta formen över fileerna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt in formen och låt stå inne i 20-30 minuter.
Servera med bandpasta och sallad.

Agnes

publicerat i Allmänt;
Agnes tyckte att det var dags att gå upp kl:05,30 idag. Fick lite senare på morgonen lite ersättning av pappa i soffan =). Senare gick vi ut och gick en timmes promenad och Agnes något grinig humör värkar peppar! peppar!! ha vänt och är en mycket gladare tjej. Hade väl ett litet växasprång på en 3 dagar, tydligen har bebisarna det ca en gång i månaden så det här lär inte bli den sista. =)
Ikväll kommer  Klas kusin Björn med sambo Katrin och deras 1,5 årige son Theo.  De har byggt hus ute i Norra näs, ska bli spännande att snart få se slutresultatet på deras byggnation =). Börjar bli mer och mer sugen på att bygga hus själva, nytt är ju nytt!! 
 

Recept

publicerat i Allmänt;
I lördags gjorde jag en dessert med chokladmousse varvat med krossade digestivekex, hallon och grädde, blev mycket gott men väldigt mäktigt så man behövde inte göra i så stora glas som jag valde. Fick iden från Hanna som gjode precis likadant men bytte ut chokladmoussen mot kesella vanilj och hade ingen grädde. även detta underbart gott =).

Agnes

publicerat i Allmänt;
Första gången Agnes sitter i barnstolen. =) För någon vecka sedan hos mamma och pappa.

blandat

publicerat i Allmänt;
Problem igen med att få in bilder i bloggen så därför kommer lite sammanfattning från de senaste två veckorna.
Fredag förra veckan hade vi fest med arbetskamraterna hos Tina. God mat från Tovedahls, trevligt sällskap ooch lite lekar. Fick åka hem kl:21,00 då Agnes började bli lite småtrött hemma.

Mammagrupp

publicerat i Allmänt;

Idag var det dags för mammagrupp igen. Barnpsykolog var där och pratade om barnets utveckling och vi berättade var och en hur det går med rutiner osv.
Linda Lindskog och jag pratade om att träffas och gå ut och gå hon bor i närheten av oss :). Sedan tipsade Emelie om att en tjej hon känner startat en träningsgrupp för mammor och deras barn som hålls utomhus torsdagar kl:9,00 vid kärleksparken :). Detta måste jag hänga på!!

Husvisning.

publicerat i Allmänt;

Jaha då har vi varit på husvisning igen!! Som vanligt är det dåliga hus. Antingen är de rötna eller så liknar de lutande tornet i Pisa :). I dag föll det på planlösningen annars var huset på Tigergatan jättefint men det kommer fler. Medans vi var på visningarna med pappa och Per så passade Louise Agnes och så tittade Emma förbi. Hon är gravid och ska ha i mitten på Mars. Kanske ännu en lekkamrat till Agnes. :)

Besök

publicerat i Allmänt;

I förrgår hade vi besök av Emelie och hennes lilla Stina :). Vi fikade och hade en mysig förmiddag. Stina har blivit så stor sedan förra gången jag träffade henne! Emelie njuter precis som jag av mammaledigheten men börjar jobba igen nu i Januari.
Mitt hjärta Klas var allt annat än pigg när han gick till jobbet igår men så är det ju inte varje dag som man vinner serien heller!! :)
Idag ska jag och klas till banken! Under tiden får Agnes vara hemma och passas av farmor :).