Renovera gamla möbler.

publicerat i Allmänt;

Då flera av våra möbler inte riktigt kommer passa in i vårat hus med den stilen vi tänkt ha där plus att vi inte vill hamna i samma fälla igen att ha sju olika träslag på möblerna gav finaste vännen Annelie mig idén om att måla möblerna vita. En briljant idé som gör att jag fortfarande kan ha kvar mitt kära mexikanska skåp men med lite chabby chic känsla och som då kommer göra sig bättre med övrigt möblemang.
Själva målningen av skåpet får nog bli när vi flyttat in i huset då det inte skulle fungera att måla här inne med Agnes i närheten. Resultatet på skåpet kommer naturligtvis läggas in till sommaren :).
För övrigt är jag ganska trött om dagarna då jag fortfarande får ta antihistamintabletter på grund av allergisk reaktion som kommer då och då senast idag. Har fortfarande ingen aning om vad det är som utlöser det?
Det i kombination med att Agnes vaknade kl: 23,30. 03,00 och gick sedan upp 05,45. De senaste dagarna har hon varit extra mammig också då det håller på att komma tänder. Men hon är riktigt söt våran lilla ljusstråle! Hon säger mamma riktigt nu och har börjat ställa sig upp emot saker så nu får man passa henne extra noga. :)

Agnes badat i simhallen.

publicerat i Allmänt;

Idag har Agnes badat i simhallen på Håsten för första gången. Till en början var hon mycket skeptisk till och med att duscha blev ju en ny erfarenhet eftersom hon bara badat i baljan innan. Men ju mer hon var i vattnet desto bättre gick det. Vi var där med Mia och Jessika och deras små Olof och Theo. Sedan träffade vi Caroline Emretsson och lilla Svea också som vi pratade en del med. Nu är vi hemma och har ätit lunch och tröttheten är total både hos Agnes som nu sover gott och jag tror snart mina ögon faller ihop med. Första men inte sista gången vi badar i simhallen i allafall :).

Paltkoma efter gröten.

publicerat i Allmänt;

Igår när vi besökte mormor och morfar fick Agnes riktig paltkoma efter gröten. Tur att mormor fanns på plats och kunde hålla upp det lilla huvudet :).

Pottträning.

publicerat i Allmänt;

Idag har vi pott tränat lite. Hon tog verkligen i för kung och fosterland inte just på bilden men lite senare. Sötisen! :)
Idag ska vi skriva på papper för handpenningen på huset. Sen återstår resterande låneskrivning på tillträdesdagen den 1/5.
Har idag ringt varbergs kakelhus och vi ska titta in där när vi får tillfälle så de får våra uppgifter och så kan vi börja se ut kakel till badrummet på 2:à våning som måste göras om. Ska bli kul att redan nu börja välja lite saker som kommer hamna i huset :).
Idag allahjärtansdag har jag köpt hem varsin bakelse till mig och Klas samt en liten godispåse med kyssar till Klas.
Glad Alla Hjärtansdag på er allihopa! :)

Allergisk reaktion.

publicerat i Allmänt;

Jaha då har jag varit med om att ha en allergisk reaktion. Hoppas det var den första och sista gången! Illröda utslag på hela kroppen, eller som vi säger i medicinska termer typisk urticaria. Svullna läppar och tunga och kli i halsen . Blev snabbt och mycket bra bemött av personalen på akuten med behandling med kortison och Tavegyl och senare även adrenalinspruta då urticarian bara blev värre. Halv ett på natten åkte jag hem med recept på hög dos kortison men även zyrlex och tavegyl. Remiss är skriven akut till medicin för pricktest då jag nu inte har en aning om vad jag kan ha reagerat på! Tills dess är det bara att hålla tummarna och hoppas på att det inte händer igen!

Fruhippa för finaste Annelie.

publicerat i Allmänt;

Igår hade vi fruhippa för Annelie. Blev en supermysig dag och kväll som började med att vi kidnappade henne på sjukgymnastiken på kurorten. Gissa om hon blev förvånad när vi dök upp!!
Hon fick sätta på sig en tiara sedan körde vi hem till henne där hon fick tio min att packa ihop efter en packlista, en något förvillande sådan kan man väl säga!:)
Efter det åkte vi ut till Bua bastubad där vi bastade åt lunch badade och satt och tjöta i massor.
Efter det åkte vi in till stan igen till Hannah som nu igen kunde ansluta efter ett arbetspass. Vi fikade sedan gjorde vi oordning oss, lagade förrätt som jag gjorde med mozzarela, basilika och soltorkade tomater inbakade i smördeg under tiden skålade vi i skumpa och frun fick svara på lite frågor. Sedan lagade vi ihop middagen som var kycklingfilé i sås med soltorkade tomater, sambal, soya, grädde och crème fraîche. Till efterrätt hade Louise gjort kladdkaka med grädde och hallon. Linda hade gjort ett musik quiz och vips var klockan halv tolv och då drog vi vidare ut och tog en god drink på Grappa. Efter det var vi alla trötta efter en mycket lyckad dag och kväll. Lindas syster Karro skjutsade oss hem. Bilder från fruhippan kommer så småningom :).